8 leggyakoribb téma

Ismerje meg, hogy milyen jótékony hatásai vannak az almának!

Naponta egy alma távol tartja az orvost. A régi mondás ma még igazabb – még inkább, ha az orvos belgyógyász, kardiológus vagy onkológus. Az alma egyaránt jó hasmenésre vagy székrekedésre, segít a szívbetegség, a rák s bizonyos a szívrohamok megelőzésében. Egy időben az almát is a gyógynövények közé sorolták. Egészen különalmaleges tisztelet övezte.

Az a hatalmas gyógyító erő, amit ennek a csodálatos gyümölcsnek tulajdonítottak az ősi gyógynövényekkel foglalkozó emberek, kiemelte a gyümölcsök sorából. A kutatók szerint napjainkban már kezdi betölteni méltó helyét a gyógynövények között. A modem tudomány felfedezte, hogy az almának rendkívüli gyógyító értéke van, hála a gyümölcs húsának, ami gazdag pektinben (az érés során feloldódó rostok anyaga).

Az alma kiemelt hatásai

Hasmenés csökkentése

Tanulmányokban olvashatjuk, miszerint a pektin segít enyhíteni a hasmenést. A bélben ugyanis olyan baktériumok működnek, amelyek az almapektint a hurutos bélnyálkahártyák felületét védő réteggé alakítják. Továbbá a pektin salakképző anyagokat juttat a székletbe, amivel egyaránt segít a hasmenés és a székrekedés enyhítésében. Bizonyos hasmenéseket bakteriális fertőzések okoznak. Egy tanulmány szerint az almapektin a baktériumok okozta hasmenések számos változatát is képes gyógyítani. Több, recept nélkül is kapható hasmenés elleni gyógyszernek az alkotórésze.

Székrekedés ellen

Az orvosok rostokban gazdag étrendet javasolnak, mivel így salakképző anyagot juttatnak a bélsárba. A salakképző anyag serkenti a bélösszehúzódást, és ezzel enyhíti a székrekedést.

Szívbetegség és szívgörcs megelőzése

A pektin csökkentheti a vér koleszterinszintjét, ami a szívbetegségek és a szívrohamok fő rizikófaktora. A pektin jelenlétében az elfogyasztott koleszterin mindaddig a bélcsatornában marad, amíg ki nem ürül. Egyen egy almát minden főétkezés vagy tejtermék elfogyasztása után, s így egyfajta védettséget élvezhet a koleszterin ellen.

Rákellenes hatás

Rostokban gazdag étrend ajánlott a rákos megbetegedések, különösen a bélrák megelőzésére. A pektin megköti a rákkeltő anyagokat a vastagbélben, felgyorsítva ezzel távozásukat a testből.

Cukorbetegség esetén

Az orvosok a cukorszint stabilizálására is rostokban gazdag étrendet javasolnak. Több tanulmány is beszámol arról, hogy a pektin segít a cukorbetegek vércukorszintjének stabilizálásában.

Ólommérgezés kivédése

Európai kutatók kimutatták, hogy az almában található pektin segít a szervezetből kiüríteni az ólmot, a higanyt és más mérgező nehézfémeket. A városban élő emberek számára ez egy igen jó ok a napi egy alma elfogyasztására.

Sebfertőzés

Bár az almában a pektin a fő gyógyító erő hordozója, az almafa levelei is tartalmaznak egy antibiotikumot (floretin). Ha megvágjuk magunkat a gyümölcsösben, tépjünk néhány almalevelet, és nyomjuk rá a sebre addig, míg lemossuk és bekötjük.

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Szuperélelmiszerek.com © Copyright

Kapcsolódók |

Hasonló cikkek, témák
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]