8 leggyakoribb téma

6 pontban az almalevek tápanyagtartalmáról

Nagyon sok almafajta létezik, különösen a piacokon gazdag a választék. Gyakorlatilag mindegyik alkalmas lékészítésre, de a kemény, ropogós húsúak mégis előnyösebbek a többieknél, ugyanis a puha vagy kásás állományúak hajlamosak rá, hogy elpépesedjenek lékészítés közben. Vagy pl. a viaszozott héjúakat meg kell hámozni, mielőtt levet préselnénk belőlük.alma-03

A biomódszerekkel termesztett és nem viaszozott héjúakat csupán meg kell mosni, és máris felhasználhatóak, héjastul, magostul. Így a legjobb és a legtáplálóbb a belőlük nyert almalé.

1.) A C-vitamin mind a hámozott, mind a hámozatlan alma levében található. Eredményesen küzdhető le általa az influenza, a megfázás, a bélfertőzés. Segít aktivizálni a baktériumos fertőzésekkel szemben a szervezet védekező rendszerét.

2.) Az almában található sok gyümölcspektin (növényi eredetű poliszacharid) a felelős azért, hogy a gyümölcslé gyakran zavaros és sűrű. A pektin azonban hasznos anyag, mivel a belőle képződő gél a belekben megköti, feloldja a toxikus anyagokat, serkenti a vastagbél perisztaltikáját, azaz hullámzó-összehúzó- elernyedő mozgását, így segítve az emésztést.
Nem véletlen, hogy a népgyógyászatban az almát, a természetes gyümölcslevet hasmenés, emésztési panaszok esetén is ajánlják, mint nagyszerű bélműködés szabályozó italt.

3.) A friss lé a gyümölcshöz hasonlóan gazdag vitaminokban, főleg a B-vitamincsalád egyes tagjaiban: Sok benne az A-, a B1-, B2-vitamin, a biotin, a folsav (B9), a pantoténsav (B5).
Itt kell megjegyeznünk, hogy a hámozott alma levében csak feleannyi vitamin van, mint a hámozatlanéban. Ez azzal magyarázható, hogy különösen az A-vitamin a héjban koncentrálódik. Tanácsos hát, hacsak lehet, a biomódszerekkel termesztett és hámozatlan almát fogyasztani.

4.) Ásványi anyagai közül kiemelhető a nátrium, a kálium, a magnézium, a vas, a mangán, a réz, a szilícium, a klorid, a foszfor, vagy a kén.

5.) A testsúlycsökkentéséhez is kiváló ital lehet, ugyanis kalóriamentes.

6.) Tartalmaz növényi eredetű savakat, lásd.: almasav és citromsav. Előbbi a foszforral egyetemben támogatja a vese -és májfunkciókat.

+1.) Vashiány ellen klasszikus népi praktika, hogy az almába vasszegeket szúrnak, 3-4 napig azokat benne is hagyják, majd utána fogyasztják.

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Szuperélelmiszerek.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]